Naiset Suomensarja/ B-tytöt, Naisten Suomensarja

Lapuan Virkiä - YPJ   1 - 2

Lapua

Kettulikat kaatoi Virkiän

Naisten suomensarjan vieraskiertue päättyi Lapuan Virkiää vastaan voittoon. 1. jakso oli Pesis-Junkkareiden näytöstä. 1. vuorossa Virkiän Ylihärmäläinen Sanni Hirvelä onnistui kotiutuksessa. Pesis-Junkkarit rakenteli tasoittavalla palottoman ajon. Illan päätähti Veera Sillanpää paukautti vierasjoukkueen 2-1 johtoon. Perään Milla Hakomäki repäisi Lapuan kolmospuolen ja Janette Oksanen toi lukemat 3-1:een. Toisessa vuoroparissa Virkiän ulkopelin hankaluudet realisoituivat Emma Haukkalan kotiutuksella ja neljällä vapaataipaleella. Jakso oli Virkiälle selviytymistaistelua. Sillanpään ottamaton lisäsi kettupaitojen riemua. Jaksovoittoon 3-12 tarvittiin ainoastaan kolme sisävuoroa.

2. jaksosta tule pelillisesti tasaisempi. Pesis-Junkkareiden Aada Lehtimäki toi johtojuoksun Sillanpään lyödessä 1. vuoroparissa. Loput kotiutusyritykset jäivät heppoiseksi palojen merkeissä. Lapua nousi 3-1 johtoon ennen viimeistä vuoroparia. Hakomäki kavensi tilanteen vielä 3-2:een. Edeltävässä tilanteessa Sillanpään kotiutuslyönti liiti neljä senttiä takarajan yli, mutta tappiojakso oli tosiasia.

Supervuorossa Pesis-Junkkarit rakensi totuttuun tapaan palottoman ajon. Janette Oksanen kotiutti Lehtimäen kotipesään. Loput yritykset Lapuan ulkopeli onnistui blokkaamaan. Tasoittavallaan Virkiä ei päässyt edes yrittämään kotiutusta. Voitto 2-1 Ylihärmään.

Palkitut: I Veera Sillanpää, II Saana Kamppinen

Kommentit: Pelissä nähtiin hyvää räpylöintiä ja keskipallo-osumia. Oma sisäpeli tuntuu olevan hyvässä kuosissa. Kaaripeli pitää sopivassa otteessa lukkarin ja oikeaa energiaa riittää koko pelin ajaksi. Sisäpelin ratkaisijoita on useita, mutta kunnaritilastoa johtava Sillanpää on todellinen uhka jokaista ulkokenttää vastaan. Tilanteiden rakentaminen on hyvällä tasolla. Ulkopeliin en ole täysin tyytyväinen, mutta pienet virheet kuuluvat välillä tähän peliin.