Naisilla voitokas viikonloppu
Julkaistu: 19.05.2019 00.00

YPJ:n naiset vakuuttavassa vireessä Itä-Suomen kiertueella: kettupaidat jatkaa piikkipaikalla.
Pesis-Junkkareiden kausi naisten suomisarjassa on alkanut vakuuttavasti. Sarja-avauksessa kettupaidat voittivat Nurmon Jymy 2:n. 2-0 (5-4,4-0), ottelun palkitut: I Laura Ronkanen (2/0), II Emmi Riihimäki (3/0).

Menneenä viikonloppuna joukkue matkasi Itä-Suomeen Joensuun ja Viinijärven vieraaksi. Pesis-Junkkareilla on pitänyt kiirettä, koska joukkue asettui kiilaan viisi kertaa viikon sisään.

Pesis-Junkkarit Joensuun Mailaa terävämpi 2-0
Lauantain peli pelattiin aurinkoisella Kerubi-areenalla Joensuun Mailaa 2:ta vastaan. Peli alkoi Pesis-Junkkareiden otteessa, toisessa vuorossa lukemat olivat 0-5 vierasjoukkueelle. Lopullinen niitti tuli toisessa vuoroparissa, kun Saana Kamppinen painoi pallon maisemiin 2-pesän puhkaisulla. Senja Ahon tasainen lukkarityöskentely ja ulkopelin ollessa kokonaisuudessaan varmaotteista, takasivat jaksovoiton tytöille. Suomisarja-debyytin tehnyt Aada Hietakangas pelasi mukavilla tehoilla (1 lyöty/1 tuotu juoksu), lisäksi Milla Hakomäki toi yhden. Jakso päättyi 1-9 kettupaidoille.
Toinen jakso alkoi vierasjoukkueen kannalta synkästi. Maila takoi neljä juoksua 1. vuoroon. Vierasjoukkue pääsi taululle juoksun merkeissä, mutta olimme ahdistettuna viimeisessä sisävuorossa, tappioasema 5-2. Pesis-Junkkarit aloitti päättäväisen kirin Janette Oksasen lyönnillä kahden palon tilanteessa. Ottelun ratkaisujuoksun sivalsi Elli Haukkala Emilia Hannukselan kipittäessä kotipesään. Hieno 2-0 voitto!
Ottelun palkitut: I Janette Oksanen (4/0), II Saana Kamppinen (1+0/5)

Viinijärven Urheilijoista 1-0 voitto
Sunnuntaina joukkue matkasi Viinijärven Urheilijoiden vieraaksi. Vastassa oli useampi ex-superpesispelaajaa. Paikalle oli tullut 310 katsojaa, joten tunnelma oli kohdillaan. Ottelu oli kahden joukkueen tasaväkinen vääntö. 4-alussa kettupaidat olivat 6-2 tappiolla. Jakso kääntyi vierasjoukkueen riemuun Hannukselan(2) ja Oksasen(1) kunnareilla. Pesis-Jukkarit takoi viimeiseen vuoroon peräti 9 juoksua. Avausjakson loppulukemat lopulta 7-11.
Toinen jakso alkoi tasaisissa merkeissä. Lukkarina toisen jakson ollut Meeri Niemi sekoitti Vinkun peliä mukavasti. Molemmat joukkueet tarkensivat ulkopeliä ja sisäpeli takkuili molemmilla joukkueilla. Pesis-Junkkareilla oli mahdollisuus 2. jakson 4 tasoittavalla yrittää täyttä pistepottia, mutta tällä kertaa yritys jäi torsoksi. Vaikka 2. jakso päättyi tasalukemiin 4-4, 1-0 voitto Viinijärvestä maistui hyvälle.
Ottelun palkitut: I Janette Oksanen (1+2/2), II Emilia Hannuksela (2+4/5)

Naisten suomisarjan pelit jatkuvat ke 29.5. klo 18.00 Kiistolassa Lapuan Virkiää vastaan. Sitä ennen pelataan B-tyttöjen ottelu Vimpeliä vastaan ti 28.5. klo 18.00. Myös B-tytöillä on voitto alla, joten tästä on hyvä jatkaa.