Ilmajoki - YPJ   1 - 2

Ilmajoki

Sarjakärki kaatui!!

*Pesis-junkkarit pysäytti sarjakärjen*

Naisten suomensarja pääsi lähes kuukauden tauon jälkeen tositoimiin sarjakärkeä vastaan. Kisailijoiden pelaajarosterista löytyy useampi kokenut peluri. Asetelma olikin kokemus vastaan nuoruus. Sarjataulukossa olimme ennen ottelua 7., mutta pelejä oli pelattuna keskimäärin kolme vähemmän kuin muilla sarjan joukkueilla.

1. jakso oli tasaista vääntöä. Kisailijat pääsi juoksujen merkeissä taululle kävellen vapaataipaleen turvin. Vastaavasti kettupaidat saivat lahjana kakkospuolen harhalla kaksi juoksua. Seuraavat juoksut nähtiin Kisailijoiden toimesta viimeisen vuoroparin aloittavalla. Kisailijat siirtyivät 3-2 johtoon Riina ja Noora Lambergin sivalluksilla. Kettupaitojen viimeinen vuoro on ollut tunnetusti kova koko kauden ja niin oli nytkin. Saana Kamppinen kirmasi jälleen harhoilla pelin tasoihin. Jaksovoiton sinetöi Veera Sillanpää ”viimeisellä väliin”-periaatteella ja Emppu Hannukselan pinkoessa kotipesään. Jaksovoitto 4-3!

2. jakso oli Kisailijoitten. 2. vuoroparin kotiutustilanteen kolmas palo kääntyi harhojen merkeissä kolmeksi uoksuksi. Parhaimmillaan Kisailijat johtivat jaksoa 4-0, mutta totuttuun tapaan kettupaidat nousivat jakson edetessä. Tasoitusyritys leijasi kopiksi ja jakso kirjattiin kotijoukkueelle 5-4.

Supervuoroparissa Ilmajoki valitsi ulkovuoron. Takatilanne saatiin rakennettua hyvillä ratkaisuilla. Emmi Riihimäen vapaa 2-jatkeelle oli ottamaton ja vierasjoukkue tiesi olevan kiinni voitossa. Kisailijoiden sisävuoro oli sekin räväkkä. Henna Hirvelä yllätti hyvin pelanneen Elli Haukkalan, joka oli valunut haistelemaan välilyöntiä. Vain loistava Janette Oksasen haku esti kunnarin syntymisen. Kisailijat rakenteli ajon yhdellä palolla, mutta Senja Ahon viimeisestä passista puhdas huti päätti ottelun. Maukas 2-1 voitto. 3-tilanteet meille 17-16.

Palkitut: I Janette Oksanen II Veera Sillanpää

Molempien joukkueiden pelinjohtajat totesivat pelin olevan ailahtelevaa ja virheiden sävyttämää. Loppupeleissä tämä oli kuitenkin ansaittu voitta Pesis-Junkkareille.